Oldal kiválasztása

A szokások rabjai lehetünk

Horváth Márta

Felfedezted-e már, hogy mi és miért válik szokásoddá?

Ma is aktuális az a sokak által ismert kísérlet, ami az öt majomról, a banánról és egy létráról szól.

Viselkedéskutatók a 60-as években 5 majmot zártak be egy ketrecbe. Középre egy létrát helyeztek, majd a létra fölé egy banánt. Amikor az egyik majom felmászott a létrán a banánért, a kutatók vizet zúdítottak a másik négy majom nyakába. Minden alkalommal, amikor egy majom megpróbált felmászni a létrán, leöntötték a többieket hideg vízzel.

Hamarosan meg is tanulták a majmok, hogy aki fel mer mászni a létrán, azt meg kell akadályozni, le kell onnan verni, mert ha nem, akkor jön a hideg zuhany. Nem sok idő kellett hozzá, hogy egyik majom se próbálkozzon felmászni a létrán.

Ezek után a kutatók kicserélték az egyik majmot egy másikra. Ez az új majom természetesen rögtön elindult a létrán, de a többi majom leverte, pedig már nem kaptak hideg zuhanyt. Az új majom persze nem értette, hogy miért kapja a verést, de pár alkalom után megtanulta, hogy nem szabad a létrán felmászni. Ezek után kicseréltek még egy majmot, és ugyanaz történt. Elindult a létrán, és rögtön kapott is érte. Ami azért furcsa, mert az előző majom is részt vett a verésben, holott nem tudta a miértjét, hiszen ő sosem kapott a hideg zuhanyból. A harmadik, a negyedik és az ötödik majmot is kicserélték, és már nem volt senki az eredeti 5 majomból, de a fék működött. Fogalmuk sem volt a tiltás miértjéről, csak annyit tudtak, hogy ez itt a rend.

Senki nem tudta, miért nem lehet felmászni arra a létrára. Senki nem értette, miért nem lehet elindulni a banánért. Mégsem másznak fel érte.

Miért?

Ha megkérdeznék őket, és tudnának válaszolni, valószínűleg ezt válaszolnák: „Nem tudom. Egyszerűen errefelé így működnek a dolgok. Mert ez mindig így volt, és ezt így kell csinálni.”

Ismerősen hangzik?

Szokásaink vannak, ezek rendszert visznek az életünkbe, de sokszor hatalmuk alatt  tarthatnak, különösen, ha elégedetlenek vagyunk az eredményével, és a miértjét sem tudjuk.

„Mert a szüleim is így csinálták.”

„Mert az előző vezetőmtől ezt láttam, tehát akkor leszek jó vezető, ha én is így viselkedem.”

Emlékszel a kamaszkorodra, amikor csípőből megkérdőjelezted a számodra elfogadhatatlan „szokásokat”?

Felnőttként is érdemes feltenni a kérdést magunknak, ha valami nem jól működik, ha elégedetlenek vagyunk az eredménnyel.

Miért így csinálom? Mert már megszoktam? Mert mindig így tettem?

De miért is ne lehetne ezt másképp is?

Próbáld ki, hátha jobb!

Szívesen küldenék Neked hasznos, de ingyenes információkat emailben. Tájékoztatnálak a friss cikkeimről, és két ajándékot is mellékelek hozzá.

A delegálás, mint a legsokoldalúbb vezetői eszköz

Az egyik ajándékom, egy 14 oldalas PDF dokumentum arról szól, hogy akár vezetőként, akár beosztottként fontos tudnunk, mikor és hogyan válhat mindkettőnk javára, ha bevonjuk a másikat a saját feladatainkba.

A lámpaláz kezelése

A másik ajándékom a gyakori félelmünk, a rettegett lámpaláz kezelésében segít. Ebből a 12 oldalas PDF dokumentumból lépésről lépésre megtudhatod, hogy miként tarthatod kontroll alatt a lámpalázat, és miként fordíthatod előnyödre.

Share This