Oldal kiválasztása

Asszertív kommunikációval a stressz ellen

Horváth Márta

Amikor úgy érezzük, hogy megsértettek önérzetünkben, kiszolgáltatottnak és tehetetlennek érezzük magunkat mások akaratától, stílusától, viselkedésétől, akkor azt a helyzetet vesztesként éljük meg.

Konfliktus helyzetben, amikor a partner és a saját szándékaink különböznek, és mi inkább elkerüljük, szőnyeg alá söpörjük a problémát, vagy éppen alárendeljük magunkat a másik akaratának, akkor a feszültség bennünk marad, belül mar.

Ha ezt többször, rendszeresen éljük meg, akkor ez stressz-faktorként hat ránk, a negatív következményeivel együtt.

Pedig képesek vagyunk mi is érvényesíteni szándékainkat, kifejezni az érzéseinket, elmondani a véleményünket. Nem agresszíven, nem is önalávetően, hanem egyenrangú, partneri módon.

Ha a sajátunkkal azonos mértékben vesszük figyelembe a partnerünk szándékát, érzéseit és véleményét, akkor asszertívek vagyunk.

Fotó: clappstar

Asszertíven viselkedünk

nagyon sokszor, még akkor is, ha ez nem tudatosodik bennünk.

A tudatos asszertivitásra akkor van szükségünk, ha fontos számunkra a cél, hogy elérjünk valamit, vagy fontosnak tartjuk, hogy a partnerrel jó kapcsolatot alakítsunk ki.

Az asszertíven viselkedésünk nem csak szóban, hanem a metakommunikáció szintjén is megnyilvánul.

Az asszertív viselkedés eszköztára

  1. Én-típusú közlések, amikor egyes szám első személyben tudom megfogalmazni a mondandómat.
  2. Értő figyelem, amikor a partneremre figyelve nemcsak hallom, hanem értem is, amit közölni akar. Ezt vissza is csatolom.
  3. Direkt közlések, amikor tényekről beszélek, egyértelmű kifejezéseket használok, amikor pontosítok, akár kérdezéssel is.
  4. Empátia, amikor képes vagyok a másik „bőrébe bújva” megérteni az érzéseit és a véleményét.
  5. Asszertív üzenet, lásd Hogyan mondjam meg? című cikkemet.

Stresszként megélt, konfliktusos helyzetben, nyertes-nyertes helyzet eléréséhez, önbizalmunk, magabiztosságunk növeléséhez az asszertív készségeink fejleszthetők!

Szívesen küldenék Neked hasznos, de ingyenes információkat emailben. Tájékoztatnálak a friss cikkeimről, és két ajándékot is mellékelek hozzá.

A delegálás, mint a legsokoldalúbb vezetői eszköz

Az egyik ajándékom, egy 14 oldalas PDF dokumentum arról szól, hogy akár vezetőként, akár beosztottként fontos tudnunk, mikor és hogyan válhat mindkettőnk javára, ha bevonjuk a másikat a saját feladatainkba.

A lámpaláz kezelése

A másik ajándékom a gyakori félelmünk, a rettegett lámpaláz kezelésében segít. Ebből a 12 oldalas PDF dokumentumból lépésről lépésre megtudhatod, hogy miként tarthatod kontroll alatt a lámpalázat, és miként fordíthatod előnyödre.

Share This