Oldal kiválasztása

Gyorssegély lámpaláz ellen

Horváth Márta

Még senki senki sem halt bele a lámpalázba, bár kutatások szerint sok ember inkább meghalna, mint mások elé kiálljon beszélni.

De nem ússzuk meg, egyre többször kell prezentálnunk, s ha szenvedünk is néha tőle, át kell élnünk ezt a szerencsére elmúló jelenséget.

Tudatában kell lennünk, hogy a lámpalázat nem lehet megszüntetni, de meg lehet tanulni kontroll alatt tartani, és előnyünkre felhasználni.

A kép forrása: kappuru

Elsősegélyként néhány tipp a tünetek kezelésére

A „fellépés” előtt valószínű, hogy meglátogatod a mosdót is.

  • Nézz bele a tükörbe!
  • Ellenőrizd a kinézetedet, testtartásodat, hogy minden rendben legyen.
  • Vegyél pár mély levegőt, hogy a sejtjeid számára legyen elég oxigén, s húzd ki magad!
  • Mosolyogj önmagadra a tükörbe! Őszintén, hogy szimpatikus legyél önmagad számára. (Ugye, már az is vagy?)
  • Mondd el hangosan a prezentáció nyitómondatát, mosolyogva, szemkontaktust tartva önmagaddal!  Így a hangszálak is edzésbe kerülnek. (Csak akkor, ha a tükör előtt sikerült egyedül lenned. Szervezd úgy.)

Szívesen küldenék Neked hasznos, de ingyenes információkat emailben. Tájékoztatnálak a friss cikkeimről, és két ajándékot is mellékelek hozzá.

A delegálás, mint a legsokoldalúbb vezetői eszköz

Az egyik ajándékom, egy 14 oldalas PDF dokumentum arról szól, hogy akár vezetőként, akár beosztottként fontos tudnunk, mikor és hogyan válhat mindkettőnk javára, ha bevonjuk a másikat a saját feladatainkba.

A lámpaláz kezelése

A másik ajándékom a gyakori félelmünk, a rettegett lámpaláz kezelésében segít. Ebből a 12 oldalas PDF dokumentumból lépésről lépésre megtudhatod, hogy miként tarthatod kontroll alatt a lámpalázat, és miként fordíthatod előnyödre.

További hasznos cikkek és videók:

Share This