Oldal kiválasztása

Stresszkezelési módszerek: a 4 kérdés

Horváth Márta

„Korunk átka a stressz”

mondják sokan, de ez nem segít akkor, amikor nekem kell megélnem tartósan azt az elhatalmasodó rossz érzést, ami felemészti az energiámat, ami megakadályozza, hogy reálisan gondolkodjak, amitől nem tudok aludni, és amitől időnként pánikba esem.

Ehhez hasonlókat élünk át, amikor szorongunk valami miatt, amikor a szervezetünk szokásos rendje megbillen, és ilyen vagy olyan tüneteket produkál.

A lélektani stressz

egyik forrása a munkánkhoz kötődik, ideiglenesen, vagy éppen hosszabb időn át.

„a stressz a szervezet nem specifikus válasza bármilyen igénybevételre…” Selye János
Fotó: Stephen Poff

Munkahelyen

Tipikus stressz faktor lehet a megváltozott szervezeti felépítés, átszervezés, leépítés, belső hatalmi harcok, egy-egy elviselhetetlen főnök vagy beosztott, agresszív vagy manipulatív munkatárs, de akár a magánéleti problémáink ütközése a munkánkkal.
A gondolataink mindig e körül forognak, nem tudunk szabadulni tőlük, még a szabadidőnkben sem.

Mindenkinek van olyan stresszkezelési módszere, ami nála bevált. De csak ideiglenesen, és csak a tünetek kezelésére.

De újra előjönnek a zavaró érzések és gondolatok. Ezeket kellene rendbe szednünk, „kifiléznünk”, hogy lássuk, tehetünk-e valamit, vagy csak el kell viselnünk ezt az állapotot.

Stresszkezelési módszerek: a 4 kérdés technika

nagyszerű módszer ehhez. Válaszoljuk meg magunknak a következőket:

  1. Fontos ez a dolog számomra?
  2. Indokoltak-e az érzéseim és a gondolataim, szem előtt tartva az objektív tényeket?
  3. Lehet-e pozitívan befolyásolni a helyzetet? Megváltoztatható-e a helyzet pozitív irányba?
  4. Érdemes-e tennem valamit?

Ha mind a négy kérdésre igen-nel válaszoltunk magunknak, akkor ott valamit cselekednünk kell! Az első nem válasz esetén azonban csak a már bevált stresszoldó módszerünk használ.

Rajtunk (is) múlik!

Szívesen küldenék Neked hasznos, de ingyenes információkat emailben. Tájékoztatnálak a friss cikkeimről, és két ajándékot is mellékelek hozzá.

A delegálás, mint a legsokoldalúbb vezetői eszköz

Az egyik ajándékom, egy 14 oldalas PDF dokumentum arról szól, hogy akár vezetőként, akár beosztottként fontos tudnunk, mikor és hogyan válhat mindkettőnk javára, ha bevonjuk a másikat a saját feladatainkba.

A lámpaláz kezelése

A másik ajándékom a gyakori félelmünk, a rettegett lámpaláz kezelésében segít. Ebből a 12 oldalas PDF dokumentumból lépésről lépésre megtudhatod, hogy miként tarthatod kontroll alatt a lámpalázat, és miként fordíthatod előnyödre.

Share This