Oldal kiválasztása

A vezető és a csapat (tanmese)

Horváth Márta

Vezetőként is, de bármilyen csapat tagjaként is, együtt kell működnünk másokkal. Egy hajóban evezünk, közös a felelősségünk.

De miért, és hogyan követünk, vagy éppen követnek bennünket?

Összetett dolog, nem egyértelmű és könnyű rá a válasz.

Az állatvilágban ez sokkal kiszámíthatóbb és őszinte. Érdemes tanulnunk az állatoktól is! Például a vadludak bölcsességéből.

Néhány tény és megfigyelés a vadludak szokásairól:

  • Amikor egy madár csapkod a szárnyával repülés közben, plusz felhajtóerőt produkál annak a madárnak, amelyik őt követi. V alakzatban repülve 71%-nyi energiát kell csak kifejteniük a madaraknak ahhoz képest, mintha egyedül repülnének.

Sokat tehetek magam, többet tehetek partnerek segítségével, és még többre képes egy csapat.

  • Amikor egy madár kiesik a csapat ritmusából, észreveszi, hogy több energiát kell befektetnie, és gyorsan visszatér a formációba.

Ha van annyi józan eszünk, mint a vadlúdnak, akkor egy csapatban maradunk azokkal, akik egy irányba tartanak velünk, s éppúgy elfogadjuk a segítségüket, mint ahogy segítjük őket.

  • Amint a vezérlúd elfárad, pihentetőbb pozícióba húzódik vissza az alakzatba. Megosztja más ludakkal a nehéz feladatokat és a vezetői pozíciót, ha szükségesnek ítéli.
  • Az alakzatban repülő, követő ludak gágogással, kiáltásokkal biztatják a vezérludat.

Azaz, a háttérből jövő zaj biztatás is lehet.

  • Amikor egy lúd beteg lesz, vagy megsebesül, esetleg sörétet kap, két lúd kiválik a csapatból és követi, míg leszáll, hogy megvédje, kísérje. Mindaddig mellette maradnak, míg újra repülni nem tud, vagy el nem pusztul. S azután egy újabb csapathoz csatlakozva továbbrepülnek.

S ha van annyi eszünk, mint egy vadlúdnak, a nehéz helyzetekben is kitartunk társaink mellett.

Szívesen küldenék Neked hasznos, de ingyenes információkat emailben. Tájékoztatnálak a friss cikkeimről, és két ajándékot is mellékelek hozzá.

A delegálás, mint a legsokoldalúbb vezetői eszköz

Az egyik ajándékom, egy 14 oldalas PDF dokumentum arról szól, hogy akár vezetőként, akár beosztottként fontos tudnunk, mikor és hogyan válhat mindkettőnk javára, ha bevonjuk a másikat a saját feladatainkba.

A lámpaláz kezelése

A másik ajándékom a gyakori félelmünk, a rettegett lámpaláz kezelésében segít. Ebből a 12 oldalas PDF dokumentumból lépésről lépésre megtudhatod, hogy miként tarthatod kontroll alatt a lámpalázat, és miként fordíthatod előnyödre.

Share This